top of page

Is een base coat & top coat noodzakelijk?Nagellak is een geweldige manier om je persoonlijke stijl uit te drukken en je nagels er verzorgd uit te laten zien. Of je nu kiest voor een gedurfde, felle kleur of een subtiele, neutrale tint, het proces van nagels lakken is meer dan alleen het aanbrengen van de kleur. Het gebruik van een base coat en een top coat is cruciaal voor een langdurig en professioneel ogend resultaat. In dit artikel leggen we uit waarom deze stappen zo belangrijk zijn en hoe je ze het beste kunt toepassen.


Wat is een base coat en waarom is het belangrijk?


Een base coat is een transparante lak die je aanbrengt voordat je de gekleurde nagellak opdoet. De belangrijkste functies van een base coat zijn:

 1. Bescherming van de Nagels: Een base coat fungeert als een beschermende barrière tussen je nagel en de gekleurde lak. Dit helpt om verkleuring en beschadiging van de nagelplaat te voorkomen, vooral bij het gebruik van donkere of felgekleurde nagellakken.

 2. Verbeterde Hechting: De base coat zorgt ervoor dat de gekleurde nagellak beter hecht aan de nagel. Dit vermindert het risico op afbladderen en verlengt de levensduur van je manicure.

 3. Gelijkmatige Applicatie: Base coats vullen eventuele ribbels en oneffenheden in de nagelplaat op, waardoor de gekleurde nagellak gladder en egaler aangebracht kan worden.


Hoe Breng je een Base Coat aan?


Het aanbrengen van een base coat is eenvoudig en snel:

 • Begin met schone, droge nagels.

 • Breng een dunne laag base coat aan op elke nagel.

 • Laat de base coat volledig drogen voordat je de gekleurde nagellak aanbrengt.


Wat is een top coat en waarom is het onmisbaar?


Een top coat is een transparante lak die je aanbrengt nadat je de gekleurde nagellak hebt laten drogen. De voordelen van een top coat zijn onder andere:

 1. Bescherming tegen Beschadiging: Een top coat beschermt de gekleurde nagellak tegen krassen, afbladderen en slijtage. Dit zorgt ervoor dat je manicure langer mooi blijft.

 2. Glanzende Afwerking: De meeste top coats geven een prachtige glans aan je nagels, waardoor ze er professioneel en verzorgd uitzien. Er zijn ook matte top coats beschikbaar voor een trendy, niet-glanzende afwerking.

 3. Snellere Droogtijd: Veel top coats zijn ontworpen om de droogtijd van je manicure te versnellen, waardoor je sneller weer verder kunt met je dagelijkse bezigheden zonder risico op beschadiging.
Hoe Breng je een Top Coat aan?


Ook het aanbrengen van een top coat is een eenvoudig proces:

 • Zorg ervoor dat je gekleurde nagellak volledig droog is.

 • Breng een dunne laag top coat aan over elke nagel, inclusief de randen om extra bescherming te bieden.

 • Laat de top coat volledig drogen voor het beste resultaat.


Tips voor een Langdurige Manicure


 1. Breng dunne lagen aan: Zowel voor de base coat, gekleurde nagellak als de top coat geldt dat dunne lagen beter zijn dan dikke. Dunne lagen drogen sneller en zijn minder gevoelig voor afbladderen.

 2. Herhaal de top coat: Om je manicure echt lang te laten meegaan, kun je om de paar dagen een nieuwe laag top coat aanbrengen. Dit vernieuwt de beschermende laag en houdt je nagels glanzend.

 3. Hydrateer je nagelriemen: Gezonde nagelriemen dragen bij aan een langere levensduur van je manicure. Gebruik dagelijks nagelriemolie of -crème om uitdroging en scheuren te voorkomen.
Conclusie


Het gebruik van een base coat en een top coat bij het nagels lakken is niet alleen voor de sier; het is essentieel voor een langdurige en professioneel ogende manicure. Door deze stappen toe te voegen aan je nagelverzorgingsroutine, bescherm je je nagels, verbeter je de hechting van de nagellak en geniet je langer van een prachtige kleur en glans. Vergeet dus niet om je volgende manicure te beginnen én te eindigen met deze belangrijke producten. Shop deze producten voordelig door ze toe te voegen aan je winkelmandje als een set.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page