top of page

Zijn een basecoat en topcoat écht noodzakelijk?

Misschien gebruik je wel de ene maar niet de andere.  Of misschien gebruik je jouw topcoat als transparante nagellak.  Dat kan uiteraard maar wist je dat die langer blijft zitten als je ook een basecoat gebruikt? Een woordje uitleg.twee flesjes nagellak met basecoat en topcoat
Start & Finish van ProNails

De basecoat werkt als primer voor jouw nagel.  Het beschermt jouw nagelplaat tegen verkleuringen die kunnen ontstaan door het gebruik van nagellak.   Als je continu nagellak draagt, kunnen er gele of witte vlekken op de nagels verschijnen.  De basecoat zorgt ervoor dat je nagel beschermd blijft.  Daarnaast hecht de basecoat aan je nagellak waardoor de nagellak beter en dus langer blijft zitten.  


De topcoat is de finishing touch van je nagellak.  Het legt een extra beschermlaag over je kleur waardoor die langer blijft zitten, er minder vaal uitziet en stootbestendiger is.  Je nagellak zal minder snel afbladderen.


Moet je een topcoat/basecoat van hetzelfde merk gebruiken?  

Toch wel!  De ideale producten zijn 3 producten van hetzelfde merk: 1 laag basecoat, 2 dunne lagen van je favoriete kleur en 1 laag topcoat.  Ze bevatten dezelfde samenstelling en zullen daarom beter hechten met elkaar in vergelijking tot producten van verschillende merken.  


Nog een laatste tip: gun je nagels af en toe een pauze van nagellak en voedt ze met een serum.

"Nails are jewels, not tools"Ik ga ervan uit dat als je regelmatig je nagels lakt, je een base en top coat gebruikt, maar doe jij dit?


Gebruik jij een base en/of topcoat?

  • Altijd beide

  • Enkel basecoat

  • Enkel topcoat

  • Eigenlijk nooit


11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page